20 december 2012

BUVO Castings investeert in reinigingsinstallatie

Om de kwaliteit van de aluminium hogedrukgietdelen op een nog hoger niveau te kunnen krijgen investeert hogedrukgieterij BUVO Castings in een nieuwe Dürr reinigingsinstallatie, type EcoCBase W3.

hogedrukgieten, aluminium gieterij, hogedrukgieterijDürr EcoCBase W3

De EcoCBase W3 is een gesloten 1-kamer dompelinstallatie met vloerkuip. Daarnaast kenmerkt deze installatie zich door optimale reinigingsprestaties via vacuümgolven en een 3-traps dompelprocedé. Bijvullen is mogelijk met behulp van een vloedpomp met injectievloed en spuiten. Tijdens ieder dompelproces kunnen ultrasone of infrarood golven worden ingeschakeld (ook in combinatie met elkaar). Het droogproces verloopt via een energiebesparende vacuümdroging met infrarood verwarming en kan zowel als einddroging als tussentijdse droging worden gebruikt.

Door de toevoeging van deze reinigingsstap kunnen cleanlines levels worden bereikt, welke onder normale productieomstandigheden niet proceszeker kunnen worden gerealiseerd.

Omdat onder andere vanuit de automobielindustrie de eisen ten aanzien van cleanliness steeds scherper worden, is deze uitbreiding van procesmogelijkheden voor gieterij BUVO Castings een belangrijke keuze voor de toekomst.

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020