Voorsmeltovens

BUVO is in staat om alle benodigde legeringen te verwerken. Dit kan zowel direct aan enkele gietcellen, alsook in een van onze vijf voorsmeltovens. In deze voorsmelters verwerken wij de drie snellopende legeringen, te weten 226, 230 en 239.

Voor ieder van deze legeringen hebben wij dus een of meerdere voorsmeltovens in gebruik. In deze voorsmeltovens wordt vast aluminium gesmolten tot een temperatuur van 760 °C. Hierna wordt de smelt door middel van ontgassen ontdaan van verontreinigingen. Het vloeibare, ontgaste, aluminium wordt naar de doseerovens aan de gietcellen getransporteerd.

 

 

Onze machines Contact opnemen

5
Aantal
7750 kg
Totale capaciteit
4000 kgs/hour
Capaciteit

Voorsmeltovens in actie bij BUVO

Andere machines uit ons productieproces

Meetmachines

Om de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid te kunnen realiseren hebben wij de beschikking over een groot aantal meetmachines.

Reiningsmachines

Gietstukken die moeten voldoen aan hoge zuiverheidseisen worden na bewerking direct in de productielijn of in een afgeschermde cleanroom gereinigd.

CNC machines

In onze moderne productiehal BUVO 4.0, bevinden zich meer dan 70 CNC-freesmachines om de gietdelen op kritische plekken geheel op maat te maken.

Trommelmachines

Nadat de gietstukken in de juiste vorm zijn gegoten, worden ze direct in of bij de gietcel ontdaan van bramen en scherpe kanten door ze te trimmen en te trommelen.

Gietmachines

In totaal staan maar liefst 17 gietmachines in onze 3 giethallen, waar ruimte is voor 24 gietmachines.

Foto

Wordt BUVO uw nieuwe leverancier?

Kwaliteit, innovatie en vakmanschap staan bij ons voorop.

Meer informatie Maak een afspraak

BUVO werkt in de volgende sectoren