De BUVO geschiedenis

Vakmanschap sinds 1980

In 1980 start BUVO met één medewerker, één gietmachine en in totaal 50 m2 productieruimte aan de Waterdijk 8 in Helmond het avontuur in de wereld van het aluminium gieten.

Dankzij oog voor detail, precisiewerk en vakmanschap weten de eerste opdrachtgevers BUVO al snel te vinden. Om aan de vraag te kunnen voldoen groeit BUVO geleidelijk door. Binnen twee jaar zijn er drie gietmachines en zes medewerkers in dienst.

De succesformule van de organisatie is naast vakmanschap de focus op continue innovatie. BUVO durft te investeren in groei en ontwikkeling en daarmee in haar eigen toekomst. Na vijf jaar is BUVO de trotse bezitter van vier gietmachines, enkele trimpersen en een CNC-draaibank. Er werken inmiddels dertig medewerkers. Een trots team dat samen streeft naar het produceren van mooie en technisch uitdagende producten. BUVO gaat verder dan enkel aluminium hogedruk gieten. Zij verzorgt ook de nabewerking van de producten en biedt hiermee haar opdrachtgevers een full-serviceconcept. De basis van het huidige BUVO is gelegd. In 2005 is de organisatie inmiddels gegroeid tot 135 medewerkers, zestien gietmachines, dertig bewerkingsmachines en zeventien robots. De productiefaciliteiten van BUVO behoren tot de modernste in de gieterijwereld.

Vanaf 2010 wordt een groot aantal nieuwe producten voor nieuwe klanten geproduceerd. Naast deze klanten- en omzetgroei blijft ook de organisatie zelf zich doorontwikkelen. De directie breidt uit en de nieuwste technische ontwikkelingen vinden in sneltreinvaart hun weg binnen BUVO. De samenwerking met onze Duitse vertegen-woordiger Gmeiner & Meier wordt gestart.

Deze groei heeft zich de laatste jaren in stevig tempo voortgezet. Sinds de start van het bedrijf is er veel gebeurd. Zo is de 24ste gietmachine in gebruik genomen, werken er inmiddels meer dan 250 collega’s en produceert BUVO 15.000.000 producten per jaar voor tal van opdrachtgevers. Door al deze ontwikkelingen groeit het bedrijf letterlijk uit het jasje en is er in 2017 een nieuwe bewerkingshal geopend en is in 2019 een derde giethal geopend. In 2019 is het bedrijf uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van aluminium hogedruk gieten.

Men zegt wel eens dat resultaten uit het verleden geen garanties geven voor de toekomst, maar dat durven wij toch tegen te spreken. In het verleden hebben we de basis gelegd voor ons huidige succes:
BUVO is klaar voor de toekomst.

Wordt BUVO uw nieuwe leverancier?

Kwaliteit, innovatie en vakmanschap staan bij ons voorop.

Meer informatie Maak een afspraak Foto