Gietmachines

In totaal staan er maar liefst 17 gietcellen, waarbij ruimte is voor 24 gietmachines. De sluitkracht van deze machines varieert tussen de 340 en 920 ton en de meest geavanceerde producten kunnen hier geproduceerd worden doordat het vloeibare aluminium in enkele honderdste van een seconde in vorm wordt gebracht. Al onze gietmachines zijn van het vooraanstaande Zwitserse merk Bühler en zijn voorzien van Shot Control technologie.

Onze machines Contact opnemen

17
Aantal
>340 – 920 ton
<10 jaar
Gemiddelde leeftijd

Gietmachines in actie bij BUVO

Andere machines uit ons productieproces

Meetmachines

Om de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid te kunnen realiseren hebben wij de beschikking over een groot aantal meetmachines.

Reiningsmachines

Gietstukken die moeten voldoen aan hoge zuiverheidseisen worden na bewerking direct in de productielijn of in een afgeschermde cleanroom gereinigd.

CNC machines

In onze moderne productiehal BUVO 4.0, bevinden zich meer dan 70 CNC-freesmachines om de gietdelen op kritische plekken geheel op maat te maken.

Trommelmachines

Nadat de gietstukken in de juiste vorm zijn gegoten, worden ze direct in of bij de gietcel ontdaan van bramen en scherpe kanten door ze te trimmen en te trommelen.

Voorsmeltovens

BUVO Castings heeft 5 nieuwe generatie voorsmeltovens in het bezit waarbij efficiency en energiebesparing ten opzichte van verouderde modellen hand in hand gaan.

Foto

Wordt BUVO uw nieuwe leverancier?

Kwaliteit, innovatie en vakmanschap staan bij ons voorop.

Meer informatie Maak een afspraak

BUVO werkt in de volgende sectoren