Alleen het beste is goed genoeg

BUVO beschikt over een High End machinepark waarbij enkel gewerkt wordt met de meest hoogwaardige machines die voor onze processen beschikbaar zijn. Wij zijn er van overtuigd dat enkel met de beste mensen én machines de beste producten gemaakt worden.

Onze Helmondse productielocatie van meer dan 16.500 m2 staat dan ook bol van technisch vooruitstrevende machines waarmee wij ons vakmanschap kunnen uitvoeren. Een aantal van de meest relevante machines worden toegelicht. Neem contact met onze adviseurs op voor een compleet overzicht van alle machines.

Machines in het kort

  • 5 Voorsmeltovens
  • 17 gietcellen 340 – 920 ton
  • 70 CNC nabewerking machines
  • 4 Wasmachines
  • 5 CMM Meetmachines
Onze machines

Voorsmeltovens

BUVO Castings heeft 5 nieuwe generatie voorsmeltovens in het bezit waarbij efficiency en energiebesparing ten opzichte van verouderde modellen hand in hand gaan.

Gietmachines

In totaal staan maar liefst 17 gietmachines in onze 3 giethallen, waar ruimte is voor 24 gietmachines.

Trommelmachines

Nadat de gietstukken in de juiste vorm zijn gegoten, worden ze direct in of bij de gietcel ontdaan van bramen en scherpe kanten door ze te trimmen en te trommelen.

CNC machines

In onze moderne productiehal BUVO 4.0, bevinden zich meer dan 70 CNC-freesmachines om de gietdelen op kritische plekken geheel op maat te maken.

Reiningsmachines

Gietstukken die moeten voldoen aan hoge zuiverheidseisen worden na bewerking direct in de productielijn of in een afgeschermde cleanroom gereinigd.

Meetmachines

Om de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid te kunnen realiseren hebben wij de beschikking over een groot aantal meetmachines.

Foto

Wordt BUVO uw nieuwe leverancier?

Kwaliteit, innovatie en vakmanschap staan bij ons voorop.

Meer informatie Maak een afspraak

BUVO werkt in de volgende sectoren