29 maart 2013

Zuiverheidseisen aan aluminium gietdelen

Aan aluminium hogedrukgietdelen, vooral bij automobieltoepassingen, worden steeds hogere kwaliteitseisen gesteld. Indien gietdelen in een motor worden ingebouwd, is de zuiverheid een uitermate belangrijk aspect. Van ons als aluminium hogedrukgieter wordt geëist dat dergelijke producten zuiver worden uitgeleverd.

Om in onze aluminium gieterij aan deze eisen te kunnen voldoen, zal BUVO in de komende maanden een productieruimte inrichten, speciaal bedoeld voor het produceren van hogedrukgietdelen met hoge zuiverheideisen. Dit productiegedeelte zal als een afgeschermde ruimte binnen de productiehal worden opgebouwd waardoor het risico op contaminatie met vervuiling uit de verdere productie tot een minimum wordt beperkt.

Een van de machines die in deze speciale ruimte zal worden geïnstalleerd is onze nieuwe Dürr wasmachine, waarmee wij aluminium hogedrukgietdelen in een seriematig proces kunnen reinigen. Tevens worden in deze ruimte diverse meetmiddelen (o.a. voor het bepalen van restvuil) opgesteld.

Onderzoek naar zuiverheidsklasse aluminium hogedrukgietdelenAnalyse restvuil

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020