28 mei 2014

Continu Verbeteringsproces (CVP)

Om de klanttevredenheid en de concurrentiepositie verder te verhogen, hanteert BUVO Castings sinds 1 mei 2014 een zeer intensief continu verbeteringsproces. Doel: Verbeteren van workflows, processen optimaliseren en verhogen productkwaliteit.

Lean Six Sigma kwaliteitssysteem

Aan het begin van iedere werkdag worden in een intern team de auditresultaten evenals de klant afkeur in de productie (Go to Gemba) besproken. Een team van medewerkers, bestaande uit de kwaliteitsafdeling, productieleiding, logistiek, gereedschapmakerij en directie, analyseert de verschillende problemen (CVP bericht). BUVO gebruikt hierbij een door de nieuwe directeur, de heer Jos Smeets, en Six Sigma Black Belt doorontwikkelde methode.

Bepalend zijn de Six Sigma stappen: Define, Measure, Analyse, Improve en Control.
Verder zijn stappen uit de 8D methodiek geïntegreerd: Team samenstelling, probleembeschrijving, directe acties, hoofdoorzaken, oplossingsmogelijkheden, doorgevoerde corrigerende maatregelen, preventieve maatregelen, afsluiting.

Continu verbeteringsprocesIn welke fase / stap een probleem zich bevindt, wordt visueel weergegeven.

Werkinstructies, FMEA, controleplan en foutencatalogus worden gelijktijdig bijgewerkt. Tijdens de lopende of eerstvolgende productieserie worden de genomen maatregelen geverifieerd. Is een verdergaande analyse noodzakelijk, dan wordt een separaat verbeteringsteam opgesteld. Is een probleem afgesloten / opgelost, dan wordt het CVP bericht ondertekend door de directie, kwaliteitsmanager en afdelingshoofden. Daarna worden de CVP berichten voor verdere evaluatie en analyse in het systeem opgeslagen.

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020