5 juni 2018

BUVO Castings stoomt door naar BUVO 4.0

Innovatie, vakmanschap, professionaliteit en toekomstgerichtheid zijn de termen die ons het beste omschrijven. Deze elementen hebben altijd aan de basis gestaan van de organisatie en hierdoor heeft de organisatie, vanaf haar oprichting in 1980, zich kunnen ontwikkelen tot het internationale bedrijf dat het nu is met een omzetverwachting van 36 miljoen in 2018. Het omzetdoel van 2020 is maar liefst 50 miljoen.

De vraag naar kwalitatieve en complexe aluminium gietstukken blijft, door onder andere de groei in de e-mobility,  groeien en juist voor deze specifieke behoefte naar complexe, kleine producten zijn wij dé wereldwijde specialist. BUVO levert haar producten aan gerenommeerde en vooraanstaande organisaties als Mercedes, Volkswagen, McLaren, BMW, Volvo en Intergas.

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen blijven we de organisatie ontwikkelen. Zo is er onlangs een volledig nieuwe en uiterst moderne productiehal van meer dan 5000 m2 toegevoegd aan de reeds bestaande productiefaciliteiten van BUVO Castings op de Achterdijk in Helmond. In minder dan 6 maanden is deze hal, onder de naam BUVO 4.0, klaargestoomd voor productie. In deze productiehal bevindt zich het bewerkingstraject van alle gietstukken, twee wasstraten om de producten met de hoogste graad van zuiverheid uit te kunnen leveren, en de expeditie om alle geproduceerde goederen bij de klanten te krijgen.

Het bijzondere aan BUVO 4.0 is dat deze hal is ontwikkeld met het oog op Industry 4.0; de nieuwste stap in de industriële revolutie waarbij een hoge mate van automatisering en onderlinge communicatie tussen mens, machine en de producten haar plek heeft gevonden. Door continue data uitwisseling tussen de aanwezige robots, CNC machining centers en al de producten wordt het productieproces continu gemonitord en bijgestuurd om tot het meeste optimale resultaat en proces te geraken.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het mooie ambacht dat aluminium hogedrukgieten is, naadloos past in de wereld van nu (en van morgen).

Om de groeiambities te kunnen realiseren investeren we jaarlijks tussen de 3 en 5 miljoen euro en is men continue op zoek naar gedreven professionals die deel willen uitmaken van het groeiende en bloeiende bedrijf dat BUVO Castings is.

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Vanaf maart 2023 is Pieter Rijs aangesteld als Chief Executive Officer/CEO

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020