20 juni 2018

De 24ste gietmachine uit de geschiedenis van BUVO Castings staat op haar plek

In 1980 startte BUVO met 1 gietmachine en op zaterdag 16  juni 2018 werd, bijna 40 jaar later, de 24ste gietmachine uit de geschiedenis van BUVO geleverd en geplaatst. Deze 24ste gietcel behoort tot de technisch meest hoogwaardige gietmachines die er op dit moment op de markt te verkrijgen zijn. De nieuwe Bühler gietmachine is een 660 tons machine welke voorzien is van de modernste snufjes en middels touchscreens bediend kan worden. 

Door de uitstekende samenwerking tussen de BUVO vakmannen en de specialisten van Haegens Kraanverhuur en Transport stond de nieuwe machine snel en vakkundig op zijn plek. Een prachtig gezicht om te zien hoe snel en effectief deze klus werd uitgevoerd.

Met deze nieuwe machine stelt BUVO zichzelf nog beter in staat om voorop te blijven lopen qua techniek en capaciteit. Met de plaatsing van deze nieuwe gietmachine staan de twee bestaande gieterij hallen volledig vol, maar de groeiambities stoppen niet. De plannen voor de bouw van een derde giethal zijn al in een vergevorderd stadium.

BUVO groeit door….

Om de groeiambities te kunnen realiseren investeert BUVO jaarlijks tussen de 3 en 5 miljoen euro en is men continue op zoek naar gedreven professionals die deel willen uitmaken van het groeiende en bloeiende bedrijf dat BUVO Castings is.

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Vanaf maart 2023 is Pieter Rijs aangesteld als Chief Executive Officer/CEO

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020