19 november 2018

BUVO Castings B.V. behaalt het Milieucertificaat ISO14001:2015

Sinds 2002 zijn wij in het trotse bezit van het Milieucertificaat ISO14001. Onlangs behaalde we het vernieuwde ISO14001:2015. Met het behalen van dit certificaat laten we zien dat we duurzaam en verantwoord ondernemen volledig ingebed hebben in onze organisatie. De ISO14001:2015 is immers de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem.

Het milieumanagementsysteem wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen en gaat hiermee verder dan enkel te kijken naar separate activiteiten. Het is hiermee een integraal geheel. En dat we dat zo ook binnen onze muren hebben ingebed maakt ons oprecht trots.

Hoewel het over de integrale benadering gaat spreken de concrete voorbeelden het meeste aan wanneer we vertellen wat wij allemaal doen in het kader van duurzaam en verantwoord ondernemen. Zo produceren we uit secundair aluminium (de productie van secundair aluminium kost 20 keer minder energie dan de productie van primair aluminium uit bauxiet), hebben we goed geïsoleerde warmhoudovens bij al onze gietcellen, zijn er de frequentiegeregelde compressoren, werken we met de modernste en meest zuinige machines en gebruiken we LED en onze follow-me print faciliteiten op onze kantoren. Naast deze actuele zaken lopen er ook projecten om zonnecollectoren toe te passen en on restwarmte uit onze productiefaciliteiten te regenereren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van alles wat we ondernemen om onze ecologische footprint te minimaliseren.

Een toekomstbestendig bedrijf kijkt verder dan alleen naar haar eigen toekomst…

 

 

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Vanaf maart 2023 is Pieter Rijs aangesteld als Chief Executive Officer/CEO

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020