13 juni 2019

Een nieuwe mijlpaal tijdens de bouw van de derde giethal

Begin 2019 is er gestart met het voorbereidende werk voor de bouw van een nieuwe, en derde, giethal voor BUVO Castings.

Deze hal zou medio 2019 herrijzen op de exact zelfde locatie als waar de organisatie in 1980 startte. Bij oplevering biedt deze hal 1200 m2 extra productieruimte aan de organisatie en stijgt het totale aantal bebouwde vierkante meters naar 17500 m2. De nieuwe hal wordt uitgerust met de modernste technieken waarbij warmte teruggewonnen en hergebruikt wordt.

Inmiddels zijn er al grote stappen gemaakt en duurt het niet lang meer voordat de nieuwbouw in gebruik kan worden genomen. Eind mei is een nieuwe mijlpaal van deze nieuwbouw bereikt: de wanden en het dak zijn dicht.

Zonder lang stil te staan bij deze mijlpaal is er direct gestart is met de laatste fase van deze nieuwbouw: de afwerking binnen in de hal. Voordat het zover was is de oude hal die hier stond, waar op dat moment de gereedschapsmakerij gevestigd was, verhuisd en gesloopt. Terwijl al het werk gewoon doorging rondom deze bouwput werkte het bouwteam gestaag verder om, volledig volgens planning, de hal in mei water- en winddicht te hebben.

Inmiddels wordt er al hard gewerkt aan de binnenkant van het pand en zijn de eerste machines al besteld. De maand juni staat in het teken van de plaatsing van de machines waarna vervolgens de vakantieperiode gebruikt wordt om de ingebruikname van de hal verder voor te bereiden. Medio augustus wordt de hal daadwerkelijk in gebruik genomen en produceren de eerste gietcellen hier hun gietdelen.

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020