30 januari 2022

De groei van Green Mobility in 2022

De automobiel markt verandert snel en BUVO Castings uit Helmond speelt hier naadloos op in met haar complexe en high end gietdelen die zorgen voor gewichtsbesparing én warmteafvoer in elektronisch aangedreven voertuigen.

BUVO Castings groeit verder door op de Green Mobility markt.

De markt voor “Green Mobility”, een benaming die we zelf het liefste gebruiken omdat deze benaming aangeeft dat het niet enkel over auto’s gaat, heeft ervoor gezorgd dat de vroeger zo traditionele lijkende markten voor vervoersmiddelen in sneltreinvaart zijn veranderd: van fossiele brandstof verbruikende motoren naar accu’s in auto; van tanken bij een traditioneel tankstation naar laden aan de laadpaal in je straat; van auto naar elektrische fiets voor de middellange afstanden. De innovatieve en duurzame oplossingen van BUVO voor warmteafvoer in aluminium gietdelen kennen inmiddels dan ook een grote afzetmarkt bij zowel bestaande als nieuwe relaties die allemaal op zoek zijn naar een manier om alle extra, door elektriciteit vrijgekomen, warmte af te voeren en/of af te koelen.

“Met de elektrificatie van voertuigen is in de automobiel branche een enorme transitie in gang gezet. Bij BUVO Castings pakken we die elektrificatie in een bredere context op, onder de noemer Green Mobility. Wij kijken daarbij niet alleen naar de auto, maar ook naar andere elektrisch aangedreven voertuigen, zoals fietsen, steps of scooters. Daarnaast zijn onze aluminium gietdelen ook zeer geschikt voor toepassing in laadpalen, voor het opladen van diverse soorten voertuigen.”

Aldus Sales Manager Roland Jakobs. “Wij, en onze relaties zien dat bij het omvormen van elektriciteit, bijvoorbeeld van netstroom naar een batterij heel veel warmte vrijkomt. Neem een auto: des te sneller je die moet laden, des te meer vermogen erop komt. Daardoor ontstaat er veel (ongewenste) warmte in de elektronische onderdelen. Goed koelen is essentieel.” Binnen de muren van onze gieterij is een methode ontwikkeld waarbij pijpen van RVS, koper of aluminium ingegoten kunnen worden die voor de interne koeling zorgen.

Dé specialist in de E-mobility

BUVO ontwikkelde deze techniek in omgekeerde vorm decennia geleden al voor de verwarmingsindustrie. Daar werden in aluminium gegoten, koperen buizen gebruikt om de warmte vanuit het verbrandingsdeel van een CV-ketel over te brengen op het water. De huidige ontwikkelingen rondom elektrificatie van veel producten vragen om precies het tegenovergestelde: er moet met al die elektronische onderdelen juist flink gekoeld worden. BUVO heeft de afgelopen jaren deze techniek dan ook dusdanig doorontwikkeld dat de gieterij hierin gezien wordt als dé specialist in de E-mobility en vooraanstaande bedrijven in de automobielindustrie, de fietswereld en componenten producenten de weg naar Helmond weten te vinden.

Inmiddels is een groot aantal gietdelen die geproduceerd worden in de high en gieterij bestemd voor eindproducten waar warmteafvoer gevraagd wordt en dit zorgt ervoor dat ook in de komende jaren de orderportefeuille van BUVO goed gevuld is. BUVO investeert op dit moment volop om klaar te staan voor de hierdoor verwachte groei die in gang is gezet door de stijgende vraag naar Elektrische wagens, scooters, fietsen en dergelijken.

Deel deze pagina

  • T
  • P
  • F

Die Casting for Green Mobility op Euroguss 2024

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Miljoenenorder voor Buvo Castings

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020

Vanaf maart 2023 is Pieter Rijs aangesteld als Chief Executive Officer/CEO

In 2020 vieren we ons 40-jarige bestaan. De festiviteiten voor dit ...

4 juni 2020